IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

wedstrijdroeien

Seizoen 2017- 2018


EJD en EJLD


Op zondag 15 oktober om 13:00 uur is de inschrijving voor de wedstrijdselectie voor Eerstejaars Dames (EJD) en de Eerstejaars Lichte Dames (EJLD). Dit is de enige mogelijkheid om je in te schrijven, zorg dus dat je aanwezig bent en een pasfoto meeneemt. Aan de hand van een aantal criteria (zoals lichaamsbouw, motivatie) die we deze dag verzamelen, zullen we een groep van 24-30 meiden voor de EJD-selectie en 12-16 meiden voor de EJLD-selectie uitnodigen.
Word je aan de hand van zondag 15 oktober uitgenodigd voor de selectie, dan is de eerste training voor de:

EJD: dinsdag 17 oktober om 18:00

EJLD: maandag 16 oktober om 17:00

We gaan dan meteen roeien, dus ben voorbereid. Neem agendas en roosters mee, want schema’s en dergelijke zullen op dat moment worden uitgedeeld/besproken.

Deze meiden gaan in de weken daarna strijden om een plek in de eerstejaars boten van de A.S.R. Nereus, een zware dames 8+ (indicatie roeiersgewicht 65-80 kilo) en een lichte dames 4x+ (indicatie roeiersgewicht 55-62,5 kilo): de eerstejaars vlaggenschepen van de dames der A.S.R. Nereus. Dit alles onder begeleiding van professionele coaches en oud-wedstrijdroeiers.

Hoe ziet de selectieperiode eruit?

Het toewerken naar de uiteindelijke boten zal een paar weken in beslag nemen. We gaan roeien in een 8, ergometeren en landtrainingen doen: we moeten zo fit mogelijk worden. Uiteindelijk zullen we van de groep van ca. 45 meiden die na 17 oktober met ons aan de slag gaan binnen een paar weken de EJD-8 en de EJLD4x maken. Mocht je onverhoopt toch niet in een van deze boten komen, dan maak je met de andere afvallers het meest fanatieke en snelste compoploegje.

We bouwen de trainingsintensiteit op en zullen uiteindelijk zo’n 4 dagen doordeweeks plus meestal 1 dag in het weekend roeien. In het wedstrijdseizoen (vanaf februari tot juli) varen we een klassement waarin we in 10 wedstrijden door heel het land de prestigieuze ‘best freshmen’ titel gaan veroveren.

Hoe combineer je wedstrijdroeien met je studie?

Wedstrijdroeiers halen over het algemeen betere studieresultaten dan hun niet sportende studiegenootjes. Regelmaat, discipline en fitheid blijken een positief effect te hebben op je studie. Mocht je willen weten hoe al je voorgangsters hun studie hebben gecombineerd met roeien, trek dan eens een wedstrijdroeister of coach aan de mouw. 

Twijfel je nog of je moet gaan wedstrijdroeien? Probeer het gewoon, wie weet is het iets voor jou en heb je de tijd van je leven!

Ioe Hikemelaya!

Coaches,

Boudewijn van Opstal, Hoofdcoach EJD

Jolijn Remmelink, Hoofcoach EJLD

Sanne Vrijlandt, EJD

Sophie Vrijlandt, EJD

Maureen van Bodegom, EJLD


Dames: nereusEJD18@gmail.com

Lichte dames: ejld@nereus.nl


Zwaar en Licht


Op zondag 15 oktober om 17:00 uur is de inschrijving voor de wedstrijdselectie voor Eerstejaars Zwaar (EJZ) en de Eerstejaars Licht (EJL). Dit is de enige mogelijkheid om je in te schrijven, zorg dus dat je aanwezig bent en een pasfoto meeneemt.


Na de inschrijving

Voorlopig is de planning als volgt:

Zondag 15-10-2017 Inschrijving om 17 uur
Maandag . Ergometertraining
Dinsdag . Ergometertraining (optioneel)
Woensdag .
Donderdag . Outdoor 19:00 Nereus
Vrijdag .
Zaterdag . Roeien in C4+
Zondag . Roeien in C4+
Maandag 23-10-2017 Eerste selectie

Voor vragen of opmerkingen mailt u naar olyrow@hotmail.com

Coaches:

Steve Steward, Hoofdcoach

Stijn Karst

Ian Minnes


Stuur


Beste toekomstige stuur,

Namens Nereus Stuurlieden Genootschap Pontios willen we je welkom heten bij de Stuurselectie. Mocht jij interesse hebben, lees dan de volgende informatie goed door. Zo krijg je een idee hoe de stuurselectie er uit zal gaan zien.

Landtrainingen
Het wordt door ons sterk aanbevolen om de landtrainingen (ergometertraining en outdoor) mee te trainen met de desbetreffende sectie. Op die manier leer je niet alleen meer over roeien maar leer je ook de coaches en de potentiële wedstrijdroei(st)ers kennen.

Dames
Voor de dames geldt dat zij mee zullen trainen bij de Eerstejaars Lichte Dames. De dames lopen op dinsdag outdoor en zitten donderdag op de ergo.

Heren
De heren zullen trainen met Eerstejaars Heeren, waar in het begin van de selectie nog geen onderscheid wordt gemaakt in licht en zwaar. De heren stappen op maandagavond op de ergometer en lopen op donderdag de outdoor.

Opgeven voor de ergometertraining kan elke week, maar dit zullen de wedstrijdcoaches ook aan jullie melden via de mail of na een training. Probeer overal zoveel mogelijk bij te zijn!

Boottrainingen
Naast de landtrainingen zal er in het weekend worden geroeid, uiteindelijk zowel op zaterdag als zondag. In het eerste weekend van de selectie roeien jullie nog mee omdat je dan meer over de roeihaal zelf leert. Het kan zo zijn dat de coaches jullie ook verzoeken om in het eerste weekend al een keertje te sturen.

Sturen
Vanaf het tweede/derde weekend van de selectie zal je niet meer mee roeien, maar zal je ongeveer twee keer per weekend sturen. De trainingen zullen we in overleg met alle stuurtjes inplannen op basis van ieders beschikbaarheid. Tijdens de trainingen in het weekend zullen wij zoveel mogelijk proberen om jullie te coachen op Nereus en vanaf de kant.

De masterclass
Een belangrijk onderdeel van de stuurselectie is de masterclass. Vanaf 14 oktober 20.00u wordt vijf weken lang iedere woensdagavond op Nereus een masterclass gegeven over sturen. Elke week zal in het teken staan van een ander onderwerp. Dit om je voor te bereiden op de trainingen in het weekend en om jou als stuur alvast een voorsprong te kunnen geven op de roeiers. Je kan onder andere presentaties verwachten van ouderejaars stuurtjes en wedstrijdroeiers. Tijdens deze masterclasses wordt gevraagd naar je beschikbaarheid voor het komende weekend, zodat op basis daarvan een indeling kan worden gemaakt. De indeling ontvang je zo snel mogelijk per mail.

We hopen jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er toch nog onduidelijkheden of vragen zijn, dan horen wij dat uiteraard graag. Je kunt ons altijd aanspreken, mailen of bellen.

Lijkt het sturen je leuk of wil je meer informatie? Meld je aan voor de stuurselectie via stuur@nereus.nl

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »