IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

Wedau Regatta Duisburg & Gent May Regatta

10 mei 2019 13:41 | Judith de Wilde | gewijzigd: 14 mei 2019 10:51 | Judith de Wilde

Naast de World Cup vindt ook de Wedau Regatta in Duisburg en de Gent May Regatta plaats. Lees hier hoe het weekend verlopen is!

In Duisburg wordt door de KNRB een aantal ploegen uitgezonden, waaronder een aantal viertjes en een twee zonder bij de mannen. Bij de dames gaat het om een SB acht, voor de helft gevuld met Nereïden, en een bondsvariant van onze winnende Dames Vier. De SB acht zal het onder andere opnemen tegen een Nereus middengroep acht. Mattea Wuethrich en Yumiko van Diest komen beiden uit in de skiff.

De viertjes bij de mannen starten Duisburg in het kader van de bondsselectie voor de vier zonder. In datzelfde veld zullen zij, net als bij de dames het geval is, een boot gevuld met Nereïden tegenkomen.

In Gent laat dit weekend onze middengroep mannen zijn spierballen zien. De zware en lichte vier, en ook de acht. De acht zal een krachtmeting doen tegen een aantal ploegen die zij wellicht ook in Henley tegen gaan komen, al is grote tegenstander Oxford Brookes jammer genoeg juist in Duisburg dit weekend. In Gent verschijnen ook aan de start van het klotsende water skiffeurs Ies Wiersma en Nando Schröder. Development 2x Huisman/Overzier is eveneens van de partij.

Update:

In Gent is op beide dagen verdienstelijk geroeid! De mannenacht heeft zijn tegenstanders, die zij mogelijk ook in Henley treffen, ver achter zich gelaten. Het is duidelijk dat de heren goed op dreef zijn.

In Duisburg is op beide dagen geblikt door Bente Paulis (W4x) en Miriam Visser, Hijleke Nauta & Kim Janssen (W4-). Ook Yumiko van Diest, in de skiff, heeft op zondag haar powerbenen eronder gezet en roeide naar een knappe eerste plaats!

De SB acht is twee keer op de tweede plaats geëindigd, acht GB Rowing Team. Bij de mannen viertjes heeft de vier van Ritsema & Oyen de hoogste notering behaald. Ritsema & Oyen zijn op de derde plaats geëindigd zaterdag, en zondag op de tweede plaats.

DUISBURG WEDAU REGATTA
- Haye Dijkstra M2- [KNRB Uitzending]
- Mick Makker, Haye Dijkstra & Bo Wullings M4-
- Rik Rienks, Ralf Rienks, Max Ponsen M4- [KNRB Uitzending]
- Nelson Ritsema & Michiel Oyen M4- [KNRB Uitzending]

- Mattea Wuethrich W1x
- Yumiko van Diest LW1x BLIK
- Miriam Visser, Kim Janssen & Hijleke Nauta W4- [KNRB Uitzending] BLIK 2 MAAL
- Bente Paulis W4x [KNRB Uitzending] BLIK 2 MAAL
- Anne-Eva Petersen, Lisa Goossens, Iris Klok & Martine van den Boomgaard W8+ [KNRB Uitzending]
- Floor Davids, Inte Koopman, Marjolein Scholtens, Tommie de Rooij, Dani Oldenmenger, Marijn Wolters, Maartje Ziegler & Carien Upmeijer W8+

GENT MAY REGATTA
- Ies Wiersma M1x
- Nando Schröder LM1x
- Raymond Huisman & Miguel Overzier M2x
- Niels Euser, Tiemen van der Kolk, Joost van Lonkhuyzen, Boris Mulder & Emily van Waardenburg M4+
- Thomas Start, Willem Kullberg, Willem Buist & Nathan Frenkel
- Koen van den Herik, Jeroen Walchenbach, Tom Plusjé, Lucas Bollen, Jacob Barker, Noud Scholten, Jan Boon, Gijs Schwarz & Amihan de Boer: BLIK 2 MAAL

Reacties (1)

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

nieuwsarchief »

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »