IOE ~ oud-Nereus ~ sponsoring ~ contact ~ English

nieuws

World Cup I Plovdiv

10 mei 2019 13:16 | Judith de Wilde | gewijzigd: 13 mei 2019 13:21 | Judith de Wilde

Een regen van medailles op de eerste World Cup in Plovdiv!

De bondsdames van Nereus hebben een fantastisch weekend achter de rug. Nederland is naar huis gegaan met maar liefst 4 gouden medailles en 2 zilveren. Het leeuwendeel van die overwinningen heeft een bordeaux-rood randje.

Zo was het allereerste goud voor Aletta Jorritsma, met partner Jose van Veen, in de 2-. Hoewel het veld erg aan elkaar gewaagd was, lagen de dames gehele race eerste.

Daarna was er goud voor de dames 4-, met slagvrouw Veronique Meester. In de voorwedstrijd, afgelopen vrijdag, heeft deze boot een Nederlands record & World Cup record in de boeken gevaren met 6.22.04.

De Nereus lichte dames 2x met daarin Ilse Paulis & Martine Veldhuis maakte het spannend door in de finale in de eindsprint de strijd aan te gaan voor het zilver. En met succes! Paulis en Veldhuis hebben een zeer sterke heat neergezet, en kwamen nipt te kort voor de eerste plaats. Een bijzonder snelle tijd werd echter genoteerd: 6,51.8. Slechts 0,9 seconde langzamer dan het Nereus record van de beroemde Van der Kolk/Van Eupen combinatie.

Ook zilver voor Olivia van Rooijen in de 4x, die enige tegenstander China voor zich moesten dulden. De Nederlanders wisten lang te blijven plakken aan de Chinese top boot.

Over 2 weken laten alle ploegen zich weer zien op het EK in Luzern, dat belooft veel moois!

IOE HIKEMELAYA!

Reacties (0)

Actueel

Er zijn geen actuele berichten

nieuwsarchief »

© A.S.R. Nereus ~ ontwerp: Rolf de Jonker@Loupe ~ techniek: Aron Beekman & Sebastiaan de Stoppelaar ~ colofon

adres

A.S.R. Nereus
Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam
route

email

bestuur@nereus.nl

telefoon

+ 31 (20) 679 71 17

meer contact »